Tarih: 23.08.2024 10:01

ATM’lerde bir devir sona erdi: 81 ilde geçerli olacak

Türkiye’deki yüksek enflasyon, bankaların müşterilerine sunduğu para çekim limitlerinde değişiklik yapmalarına yol açmıştı.

ATM’lerde bir devir sona erdi: 81 ilde geçerli olacak

Son günlerde günlük para çekim limitlerini artıran bankalar, bu önlemin yetersiz kaldığını düşünerek ATM’lerde yeni bir sistem uygulamaya karar verdi.
Son dönemde Türk lirasının değer kaybı, nakit kullanımında ciddi sorunlara yol açtı. Enflasyonun etkisiyle fiyatların yükselmesine rağmen, piyasada tedavülde olan en büyük banknotun 200 TL olması, fiziksel para kullanımında büyük engellere neden oluyor. Bu durumu ele almak isteyen bankalar, geçtiğimiz haftalarda para çekim limitlerini artırma kararı almıştı.
Ancak bu değişiklikler, para kullanımındaki sıkıntıları tam olarak çözmedi. Bankalar, ATM'lerin kullanımını düzenlemek için yeni bir adım atma hazırlığı içinde. Geçen hafta itibarıyla başlayan bu yeni uygulama ile, birçok ATM'de tek tip para kullanımı sağlanacak
Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Bankalar, 5, 10 ve 20 TL banknotlarının yanı sıra, bazı ATM'lerde 50 TL banknotları da bulundurmamaya başladı. Bazı bankalar 100 TL banknotlarını da ATM'lerden kaldırmayı planlıyor. Yakında ATM'lerde sadece 200 TL banknotları yer alacak."

Son günlerde birçok vatandaş, ATM'lerden 10, 20 veya 50 TL'lik banknotları çekme konusunda zorluk yaşadıklarını belirtti. Bu yeni düzenleme ile, ATM'lerde yalnızca 100 ve 200 TL'lik banknotların yer alacağı duyuruldu.


Anahtar Kelimeler: ’lerde devir : geçerli olacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.