Tarih: 27.08.2024 10:50

Araç satışında yeni dönem başladı

Facebook Twitter Linked-in

Araç piyasasında yeni bir dönem başladı. Gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetlerini, bu ticaretle uğraşanların yükümlülüklerini, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesinin verilmesi, yenilenmesi ve iptaliyle ilgili usul ve esasları düzenleyen yönetmelik, Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

rekabet-kurumundan-ikinci-el-otomobil-satan-web-sitelerine-sorusturma.webp

Yayımlanan yönetmelik, Bilgi Sistemi ve Ödeme Sisteminin kurulması, işletilmesi, ikinci el motorlu kara taşıtı satışlarında ödeme sisteminin gerçek ve tüzel kişiler tarafından kullanılması, ekspertiz raporlarının düzenlenmesi gibi konuların yanı sıra motorlu kara taşıtı ihale, ilan ve ön değerleme süreçlerine ilişkin ilke ve kuralları, toplu iş yerleri ve taşıt pazarlarında aranan şartları ve ilgili Bakanlık, yetkili idareler ile diğer kurum ve kuruluşların motorlu kara taşıtı ticaretindeki görev ve sorumluluklarını da kapsıyor.

İLANLARDA YETKİ BELGESİ ZORUNLULUĞU

İkinci el araç satışı yaparken işletmelerin ilan vermede dikkat etmeleri gereken kurallar şu şekilde:

ikinci-el.jpg

İLAN SİTELERİ YETKİ BELGESİ KONTROLÜ YAPACAK

İlan platformlarının uyması gereken kurallar ise şu şekilde:

TİCARET BAKANLIĞI YENİ KURALLARI ANLATTI

Ticaret Bakanlığı, Motorlu Kara Taşıtlarının Ticaretiyle ilgili getirilen yeni kurallar hakkında açıklama yaptı ve detayları kamuoyuyla paylaştı.

İşte Bakanlığın yaptığı o açıklama:

640xauto-1.webp

640xauto-2.webp




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —