Tarih: 18.07.2024 22:20

Altıntaş Değişsin Dedi, TFF Başkanı Değişti

Türk Milli Takımının Avrupa Şampiyonası'nda ki ilk maçlarındaki kötü oyunu Hamit Altıntop ve Mehmet Büyükekşi'yi sorumlu tutan Altıntaş, Trabzonspor'un eski başkanına destek vermişti.

Altıntaş Değişsin Dedi, TFF Başkanı Değişti

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve A Milli Takım Genel Koordinatörü Hamit Altıntop'a tepkisini sert bir dille sosyal medya sayfasından paylaşan Fırtına Trabzonspor İşinsanları ve Bürokratları Derneği Başkanı Gökhan Altıntaş, Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde de gönül verdiği takımın eski başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nu destekledi. Bugün sonuçlanan seçimler sonrasında Gökhan Altıntaş'ın destek verdiği Hacıosmanoğlu sandıktan başkan olarak çıktı ve adını yeni TFF Başkanı olarak yazdırdı.

İŞTE DETAYLAR

DENETLEME KURULU'NDA DA HACIOSMANOĞLU'NUN LİSTESİ KAZANDI
Denetleme kurulu listesi de ayrı oylandı. Yapılan oylama sonucunda Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinin 65 oyla seçildiğini belirtti. Baykan, Büyükekşi'nin listesinin ise 21 oy aldığını aktardı.İbrahim Hacıosmanoğlu'nun denetleme kurulu listesinde şu isimler yer aldı:Asil liste:Abdi Serdar Üstünsalih, Selami Tatkaya, Gökhan Zurnacıoğlu, Ekrem Sarısoy, Nevzat DemirözYedek liste:Ömer Faruk Kara, Vefa Yunus Taylan, Cihan Eroğlu, Furkan Altaş, Mehmet Karaca.

"İSTİFALARINI SUNSUNLAR"
Genel kurulda başkanlığa seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, teşekkür konuşması yaptı.Sözlerine "Ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı." diyerek başlayan Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:"Cenabıhak bana başarılı olmayı nasip etsin. Teşekkür edeceğim çok kişi var. TFF seçimlerinde algı yönetmeye çalışan, kraldan daha çok kralcılar var. Sayın FIFA temsilcimiz, UEFA temsilcimiz buraya gözlem için geldi. Siz iradeli olursanız insanlar iradenize saygı duyar. Kraldan çok kralcı olanlar, her zaman Türk futbolunu yönetmeye çalıştı ama iradesizliklerinden, basiretsizliklerinden, iyi iş olduğunda kendilerine yazdılar, kötü olduğu zaman da bu ülkeye çığır açan Sayın Cumhurbaşkanımıza yazdılar. Biz Türk futbolunu adil yöneteceğiz. Bundan herkes kendine düşen payı alır."İlk teşekkürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapan Hacıosmanoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızla dost olmanın şerefini yaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün iktidarda, yarın iktidardan düşse bile benim ağabeyim olarak her zaman yanımda olacak. Böyle bir konu olsa 'İbrahim sen ne yapıyorsun?' derdi. Cumhurbaşkanımızın hakkını teslim edelim. Onu kullananları, zor durumda bırakanları futbol ailesinden attığımız için bu konuda bize destek veren sağduyulu üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde Türkiye'nin modern statlara kavuştuğunu vurgulayan Hacıosmanoğlu, futbolda barışı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.Federasyonun mevcut kurullarına da çağrı yapan Hacıosmanoğlu, "At sahibine göre kişner, biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olanı seçilen başkan ve yönetiminin önünü açmak. Yarından tezi yok istifalarını versinler. Çok çalıştık, çok yorulduk ama yorgunluğumuz inşallah Türk futbolunun güzel yarınlara taşınmasına vesile olur." değerlendirmesini yaptı.A Milli Futbol Takımı'nın başarılı bir jenerasyona sahip olduğunu da aktaran Hacıosmanoğlu, "Çok iyi bir milli takımımız var. Onlara daha çok destek olup imkan sunacağız. Daha büyük başarılar yakalayacağız. Ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı." diyerek sözlerini tamamladı.

SONUÇ İLAN EDİLDİ
TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlığa seçildiğini, itirazların sonucu etkilemeyeceğini duyurdu.

SONUÇLAR AÇIKLANDI
Genel kurulda 7 sandıkta toplam 281 oy kullanıldı. Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, Hacıosmanoğlu'nun 134, Büyükekşi'nin 129 oy aldığını açıkladı. Baykan, Mehmet Büyükekşi'nin 1, 2 ve 6 numaralı sandıklara itiraz ettiğini söyledi. Bu sandıkların sayılmasının ve yönetim kurulu ile denetim kurulu oylamasının ardından kesin sonuçlar açıklanacak.Öte yandan Baykan, 18 oyun da geçersiz sayıldığını duyurdu.

BÜYÜKEKŞİ TEBRİK ETTİ
Mehmet Büyükekşi, İbrahim Hacıosmanoğlu'nu tebrik etmek için yanına gitti. İkili tokalaştı, Mehmet Büyükekşi ardından alandan ayrıldı.İbrahim Hacıosmanoğlu ve kulüp başkanları fotoğraf vermeye başladı.

"ANADOLU'DAN BÜYÜK TEVECCÜH GÖRDÜM"
Resmi olmayan sonuçlara göre TFF Başkanı seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu şu sözleri dile getirdi:"Mecnun başkanla yola çıktık.Kardeşliği barışı sağlamak için yola çıktık. Anadolu'dan büyük teveccüh gördüm. Futbolun adil ve adaletli yönetilmesi gerekli olduğuna inanarak yola çıktım. Ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı.

'TÜRK FUTBOLU KAZANDI'
TFF'de resmi olmayan sonuçlara göre başkan seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu şu ifadeleri kullandı:"Ben bir şey kazanmadım. Türk futbolu kazandı."

YENİ TFF BAŞKANI HACIOSMANOĞLU
TFF Başkanlık seçiminde İbrahim Hacıosmanoğlu kazandı.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.