Darıca

Darıca Haberleri
Tarih: 27.10.2022 13:09

Aktaş'tan Eleştiri Bombardımanı

Darıca CHP İlçe Başkanlığı Eskihisar'da basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair konular üzerine değerlendirme yaptı.

Aktaş

Toplantının açılış konuşmasını yapan Darıca CHP İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, ekim ayı meclis toplantısı gündemine de değinerek bir basın açıklaması yaptı. Başkan Aktaş konuşmasında, "Neden kahvaltımızı Eskihisar'a yaptık? Burası bir dostumuzun yeri. Gelmediğimiz için sitem ediyordu. O yüzden geldik. Her ne kadar burası Gebze Bölgesi'ne kalsa da Darıca, Dilovası, Çayırova ve Gebze aynı bölge olarak ayrılmazdır diye düşünüyoruz. Ekim Ayı Meclisini değerlendirmek isterim. Bu mecliste 2 konu vardı. Bayramoğlu'nda bir arsanın takası sözkonusu. Buranın komisyona götürülmesi gerektiğini meclis üyelerimiz haklı görüşlerini ortaya koydu. Ancak "ben yaptım oldu" zihniyeti nedeniyle komisyona gitmeden meclisten geçirildi. Bizde konuyu yargıya taşıdık. 

ADNAN MENDERES KÜLTÜR MERKEZİNİ VERMEDİLER

Bu konuya gelmeden farklı konuların da altını çizmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kurulduğu durum, nüfus belli. Kurtuluş Savaşı'ndan yeni çıkmış. Okuma yazma oranı yüzde 2. 10 milyon nüfus ya var ya yok. Cumhuriyetimiz 2.yüzyıla girerken son 20 yılda milletimizi birbirine düşmanlaştıran bir süreç yaşanıyor. İnsanlarımız kavga etmek istemiyor. Ayrıştırılmak istemiyor. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 99.kuruluş yılımızı kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü ile ilgili Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde bir program düzenlemek istedik. Ama Belediye yönetimi Adnan Menderes Kültür Merkezi'ni bir nedenle bize vermedi..." ifadelerine yer verdi.

BALIKÇI BARINAĞI PERFORMANSTA YOK

Başkan Aktaş açıklamalarına şöyle devam etti."Darıca Balkçı Barınağı ile ilgili bir önerge verdik. Henüz bitirlmedi. Neden tamamlamıyorsunuz? dedik. Belediye başkanı bu önergeye, "20223 yılının bütçesini aldık. Buna bütçemiz yok 2023 yılında bunu gerçekleştireceğiz."dedi. Biz performans raporunu didik didik ettik ama balıkçı barınağına ilişkin bir durum yok. Belediye başkanı kendi kendini yalancı durumuna düşürüyor. Geçen gün bir balıkçı vatandaşımızın motoru çalışmış. Nerden baksanız 70.bin TL.. Oraya bir güvenlik kamerası koyalım dedik. Bu kez belediye "Orası mahkemelik niye para harcayalım."dediler. Buradan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne de seslenmek isterim. Orası suç yatağına dönüştü. Uyuşturucudan tutunda hırsızlığa kadar her türlü suç unsuru işleniyor. 

BAZI KONULAR VİCDANIMIZI YARALIYOR

Biz zaman zaman Darıca Belediyesi ve belediyeyi yönetemlerle farklı düşünüyoruz. Bazı konular varki vicdanımızı yaralıyor. Bayramoğlu'nda ki arazi ile ilgili plan tadilat, açtığımız mahkeme sonrasında iptal edilmişti. Sonra burayı bir aile aldı. Koştura koştura belediye başkanı ve encümene yetki vermek suretiyle plan tadilatı yapıldı. Vatandaşın biri buradan yol geçmesini istedi. 5 aydır oyalıyorlar. Kocaeli 1. Bölge İdari Mahkemesine bu pazartesi dava açtık. CHP Grubu olarak sebepsiz ve kişisel zenginleşme var. Gerekli işlemi başlat dedik. Biz burayı Darıcanın ve Darıcalının yararına görmedik ve davamızı açtık.

KROMAN ÇELİK İÇİNDE DAVA AÇTIK

Kroman Çelik'in imalat alanının genişletilmesine dair Kocaeli 2. Bölge Mahkemesi'nde dava açtık. Koroman Çelik'in bu işlemi durdurması adına davamızı açmış bulunduk. Burada patlatılan dinamitlerin mahalle sakinlerinin evlerine zara vermesine ilişkin birçok vatandaş şikayeti alıyoruz. Orayı teneke ile kapatmaya çalışmışlar. Hiç yakışık almış mı? Belediye boydan boya kendini Kroman Çelik'e siper etmiş. Ben oradan gelir elde etmeye devam edeceğim diyen bir belediye başkanı var."


Anahtar Kelimeler: Aktaş' Eleştiri Bombardımanı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.