Tarih: 09.05.2022 21:20

Ak Parti'nin Kalesinde Gençlik Kolları Başkanı Yok

22 Mart'ta istifa eden Baki Özdemir'in ardından 50 güne yakın bir zaman geçmesine karşılık Kocaeli Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı'na atanacak isim açıklanmadı.

Ak Parti

Mart ayında istifasını sunan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir’in ardından 7 isim Ankara ile görüşmüştü. Bu görüşmeden hiçbir sonuç çıkmazken il gençlik kolları başkanlığına Ozan Denli vekalet ediyor. Genel merkezin başkan belirleme çalışmaları sürerken bir yandan da gençlik festivali hazırlıkları yapılıyor. Gençlik festivali hazırlıklarına yoğunlaşan genel merkez, Kocaeli il gençlik kolları başkanını bu festivalin ardından belirleyebilir.

7 KİŞİ ANKARA’YA GİTMİŞTİ
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir, mart ayında sürpriz bir şekilde istifa etmiş, ancak yerine henüz bir isim atanmamıştı. Özdemir’in istifası sonrası il gençlik kollarında temayül yoklaması yapılmış. Temayülün ardından yedi isim (Körfez Belediye Meclis Üyesi ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğan Orak, İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Ozan Denli, İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Çağatay Çağlayan, İl Gençlik Kolları Ar-Ge Başkanı Safahan Kocaman, Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Tayyip Gülcan, Seçim İşleri Başkanı Yunus Yıldırım ve Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Yılmaz) Ankara’da mülakata çağrılmıştı.

CUMHURBAŞKANI İE GÖRÜŞEN İSİMLER DE OLMADI
Mülakat sonrası sadece İl Gençlik Kolları Ar-Ge Başkanı Safahan Kocaman, Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Tayyip Gülcan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Ancak ne mülakattan ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeden bir sonuç çıkmadı. Ankara’ya giden yedi isimden hiçbiri gençlik kolları başkanlığı için onay alamadı. Bir buçuk aydır atamanın yapılmadığı gençlik kollarında genel merkez; ince eleyip sık dokuyor. Gençlik festivali sonrası belirlenmesi beklenen Kocaeli il gençlik kolları başkanını partili gençler sabırsızlıkla bekliyor.


VEKALETE DEVAM
İl gençlik kollarındaki atamayla ilgili gazetemize açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Ozan Denli, “Ben vekaleten il gençlik kolları başkanlığına bakmaya devam ediyorum. Asalet kısmında herhangi bir arkadaşımız şahsımla beraber belli olmadı. Genel merkez süreci vekaleten devam ettiriyor. Vekaleten saha çalışmalar ramazan ayı boyunca devam etti. İftara beş kala, gençlik buluşması gibi çalışmalar yaptık. Ben de şu an Ankara yolundayım. Her ay cumhurbaşkanımızın katıldığı il gençlik kolları başkanları toplantımız oluyor rutin, bu yüzden Ankara’ya gidiyorum. Yarın da il başkanları toplantısı var” dedi.

‘MAYISTAN SONRAYA KALIR’
Açıklamalarını sürdüren Başkan Vekili Ozan Denli, “Şu an süreç, normal bir şekilde devam ediyor. Ama büyük ihtimalle mayıs ayı da biter diye öngörüyoruz. Çünkü genel merkez gençlik kollarının üzerinde çalıştığı gençlik festivali programı var. Bunun üzerine yoğun bir çalışma var. Bu sebeple bütün atamalar ve çalışmalar durduruldu. Bizler de gençlik festivali sonrası atama olur gözüyle bakıyoruz. Bu sadece bir tahmin tabi. Biz de atamayla ilgili herhangi bir tarih veremiyoruz. Vekaleten çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yani atamayla alakalı herhangi bir gelişme olmadı” şeklinde konuştu.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.