Tarih: 08.08.2023 16:34

Ak Darıca'da İlçe Kongresi Süreci... Ufuk Acay istifa mı edecek? Görevine Devam mı edecek? İstifa ederse kimler aday olur?

Adnan Ayvaz Yazdı

Ak Darıca

Malum Yerel Süreci için geri sayım başlıyor. Belki diğer ilçeleri daha geniş bir yelpaze içinde takip etsem de Darıca benim için daha farklı bir ilçe.. Çünkü yerel anlamda ki tüm gelişmelerin beni daha yakından ilgilendirmesi için geçerli bir nedenim var... Bu ilçe de oturuyorum.
Belki yerel seçim başlığı altında bir gelişme olsa da ilçe kongreleri bu anlamda önemli bir süreç olarak değerlendirilmeli... Pazar günü CHP, 6.Olağan İlçe kongresini yapacak ve Darıca'da hem yerel seçim adına hem de CHP Darıca İlçe Başkanlığı adına yeni bir döneme start verecek.
Ak Parti'de işler daha farklı işleyecek. 
Öncelikli olarak Darıca Ak Parti ilçe Başkanı Ufuk Acay istifa edecek mi? sorusunu cevaplandıralım. Evet partililerinde bir basın mensubu olarak benimde beklentim Başkan Acay'ın belediye başkan aday adayı girişimi için istifa etmesi yönünde düşünceye sahibim. İstifası kabul edilir mi? Bunun Kocaeli bazında nasıl değerlendirileceğinini kestirmek zor. Zira Ak Gebze'de Recep Kaya'nın bu istifa girişimi sonuçsuz kaldı. İstifası kabul görmedi. 
Acay'ın görevine devam etme olasılığı az olsa da siyasette her olasılığın hayata geçmesi mümkün. 
Ancak yazıma İSTİFA EDERSE VE İSTİFASI KABUL edilirse yönünden devam edeyim.
Ufuk Acay, istifa ettiği andan itibaren Darıca Ak Parti'nin başkanlığına Siyasi ve Hukuk İşleri Birim Başkanı olarak Mevlüt Kocagöz geçecek. Tabi vekaleten.
Kocaeli Ak Parti İl Başkanlığı, yerel seçim sürecine girmeden bir ismi atayacak. Bu süreçte atanan isim ilçe kongresine kadar ilçe başkanı olarak görev yapacak. İl, Ak Darıca'ya nasıl bir atama yapacak?
Önce aday olmak isteyenlerin CV'lerini inceleyecek. Ardında eski ilçe başkanına yani Ufuk Acay'a fikrini soracak. Ardından Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile fikri konusunda görüşecek. Acay ve Bıyık'ın önereceği isimler kesişir mi?
Bunun değerlendirmesini çok hızlı isteyenler varsa partililer yada bu yazıyı okuyanlar yorum yapsın artık. Ben bu değerlendirme için yarın ayrı bir yazı derleyeceğim.
Peki kimler Darıca Ak Parti İlçe Başkanlığı için Kocaeli'den atama beklemek üzere CV verir ve adaylığını açıklar?
Mevcut yönetimden en az 10 kişi CV hazırlar ama en net isimler bana göre Ufuk Subaşı, Köksal Şakar, Adem Taşçı ve Mevlüt Kocagöz olur.
İl belirli bir temayyül sistemi uygular ancak şimdi yazıcaklarım bize başka bir ipucu verecek.
Ufuk Acay'ın yada Muzaffer Bıyık'ın önerilerinden hangisi Darıca Ak parti İlçe Başkanlığı'na atanacaksa yerel seçim sürecinde Ak Parti'nin Darıca Belediye Başkan Adayı'nın kim olacağıda ortaya çıkar. Seçim kazanmak adına odaklı bir parti seçim sürecinde aday ve teşkilatın uyumluluğu detayını en hassas şekilde yorumlar ve karara bağlar. 
Peki ilçe başkanlığına atanacak isimlerden hangileri Muzaffer Bıyık yada Ufuk Acay'ın düşünce güzergahında olur?
Sanırım artık bu detayı yazmama gerek olmadığını tüm ilçe kamuoyu benden daha iyi biliyordur.
Yerel seçim sonrası ise Ak Darıca kongresini yaparak seçilmiş ilçe başkanı ile yeni dönemine girecektir ama kongre de en şanslı isim yine yerel seçim öncesi atanan isim olacaktır. Tek listeli, tek aday kongre sistemi değişmemiş olursa tabi.
Ak Kocaeli'nin Darıca'da ilçe başkanı ve belediye başkanı fikirlerini almanın dışında temayyül yoklamasında en şlanslı isimler kim olur?
Bunu da yarına bırakalım
Saygılarımla...


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.