Tarih: 05.10.2023 10:21 Güncelleme: 05.10.2023 10:26

Ak Darıca ve Ak Çayırova'da Yönetim Listeleri

Adnan Ayvaz Yazdı....

Ak Darıca ve Ak Çayırova

12 Eylül'de Darıca ve Çayırova Ak parti İlçe Başkanlıklarına atanan Köksal Şakar ve Erhan Sarıdede dün itibari ile yönetim kurulu üyelerini yani yol arkadaşlarını kamuoyu ile paylaştılar...
Süreç biraz ağır işledi...
Yaklaşık 22 gündür Sarıdede ve Şakar partilerini sekreterleri ve çay ocağı çalışanları ile yani 3 kişilik kadrolarıyla yönettiler.
Belediyelerin programlarına dahil oldular ve ilçelerindeki düğün, sünnet, cenaze gibi hareketliliklere katılarak bu süreci tamamladılar...
Şimdi 7 Ekim Cumartesi günü Ankara'da yapılacak olan Ak Parti'nin 4.Büyük Kongresine katılım organizasyonlarını yapıyorlar. Dönüşlerinde icra kurulunu da açıklayarak parti programlareını oluşturacaklar ve nasıl, ne kadar çalışıp çalışmadıklarını takip edeceğiz.
Öncelikle Erhan Sarıdede'nin oluşturduğu yönetim kurulunu değerlendirmek isterim. Çünkü çok fazla konuşulacak bir durumu yok. İlçenin Ak parti kanadında en popüler isimleri listede yer almış. Bu listenin siyaseten başarısız bir seviyeye düşmesine şahsen ben imkan vermiyorum. Ancak aynı partilide olsalar farklı bakış açılarına sahip isimler var. Örneğin mevcut belediye başkanına bakış açısı aynı olmayan ama aynı listede olan isimler var. Geçmiş belediye başkanları ile meclis üyeliği ilişkisi yaşamış olan isimler var... Önümüzde ki yerel seçimlerde farklı isimlerin belediye başkanı olmasını isteyen isimler var.  Bu farklılılar Çayırova Ak parti teşkilatlarına rekn mi getirir yoksa kutuplaşmalara mı yol açar bunu anlamanın tek yolu süreci izlemekten geçiyor. Ama genel olarak ben yıldızlar topluluğu bir yönetim kurulu olarak değerlendiriyorum.
Darıca Ak Parti öyle yıldızlar topluluğu teriminden biraz uzak. Siyasette uzun yıllar yer einen isimler var ama gram siyasetten tecrübe almamış isimlerde var. Siyaseti öğrenememiş eski isimlerin yanısıra çok genç isimlerde var. Ama bazen gençlik enerjisi tecrübenin üzerine çıkabiliyor. Herşeyden önce en büyük etken İlçe Başkanı Köksal Şakar... Şakar partisinde sevilen bir isim olarak herkes ona yardımcı olmak niyetinde bir yönetim kurulu...
Şakar'ın yönetim kurulunu biraz daha detaylı incelersek ortaya çıkan bazı manalara da ulaşabiliriz. Şakar'ın listesinde önemli yol arkadaşı Fatih Gürsoy'un olmaması demek  "Gürsoy'un yerel seçimlerde meclis üyeliği girişimi yapacak" demek ile net eşdeğer anlam kazanır. Başta Kerime Aslan olmak üzere 2 isim de yönetim kurulunda görünmediğine göre Kocaeli kesinlikle belediye çalışanını ilçe yönetimlerinde istemediğini anlıyoruz. Yoksa Şakar'ın bu isimleri sildiği, çizdiği anlamı taşımadığına eminim. Şakar geçen dnemin yönetim kurulunun büyük çoğunluğu ile çalışacağını belirten bir açıklama yapmıştı. Ama listede 3'te 2'lik bir bölümden daha fazlası yok. İlin koyduğu kriterlerle listede yer almayanların dışındaki isimlerin yer almamasını da kendi insiyatifleri olarak değerlendiriyorum. Yani bence Şakar yazmak istemiştir, ancak o isimler Şakar ile yola devam etmek istememiştir. 
Memleket kriteri, tahsil kriteri, kadın kriteri, genç kriteri gibi kriterler üzerinden değerlendirildiğinde listede sıkıntısız. 5 kadın yönetici var. Avukat var. Genç var. Tecrübeli var. 
Yerel seçim sürecinde Çayırova ve Darıca Ak Parti yönetimleri nasıl bir performans sergiler?
İşte burası en kritik konu... Çayırova yıldızlar topluluğu dedik. Hepsi general gibi yöneticiler. Herbiri il çe başkanı düzeyinde isimler, İl yöneticisi olacak düzeyde. Belediyecilik yapmış, meclis üyeliği yapmış isimlerden kurulu. 
Erhan Sarıdede yönetim kurulu açısından askersiz. Partinin içi komutan dolmuş. Şimdi top Sarıdede'de...Onları çalıştırma becerisini izleyeceğiz.
Şakar bu konuda daha rahat. Yönetimi çalıştırma becerisinin yanısıra çatlak ses çıkaracak bir yönetim yapısı yok. Kendisine destek olacak Sadık Öztürk başta olmak üzere Kemal Kaval gibi tecrübeli isimler var. Murat Açıkgöz gibi mahalle başkanlığında da performansı yüksek çalışkan isimler var. Bu işe hevesi olan Kinyas Bakar Metin Uzunburun, Mesut Uzunkale gibi taze isimler var. Genç askerler var.
Bunların hepsi benim öngörülere dayanan yorumlarım...
Hiçbir cümlem ve kelimem yazdığı gibi süreçte ortaya çıkmayabilir.
Yada harfi harfine çıkar..
Bakacağız..
İlçelerine, kendilerine, partilerine hayırlı olsun.


Anahtar Kelimeler: Darıca Çayırova' Yönetim Listeleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.