Tarih: 13.08.2025 06:57 Güncelleme: 13.08.2025 07:02

Açık büfe ve serpme kahvaltıda yeni dönem! Devlet gıda israfı için harekete geçti!

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın raporuna göre Türkiye'de her yıl ortalama 23 milyon ton gıda israf ediliyor.

Açık büfe ve serpme kahvaltıda yeni dönem! Devlet gıda israfı için harekete geçti!

Son yıllarda hızla trend haline gelen serpme kahvaltı furyası artık durdurulamaz bir noktaya geldi. Masada üç kişinin olması halinde iki kişilik kahvaltı vermeyen, kişi sayısına göre servis açan ve buna göre serpme kahvaltı dayatması yapan mekânlar vatandaşı bezdirirken israfı da her geçen gün arttırıyor.

RAPOR ERDOĞAN'A SUNULACAK
Gıda enflasyonunu da tırmandıran bu israfa karşı Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu düğmeye bastı. İsrafla mücadeleye yönelik kapsamlı bir rapor hazırlayan kurul, raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Konunun Meclis'e taşınmasıyla birlikte yapılacak kanuni düzenlemelerle israf sona erecek, serpme kahvaltıda mekânların kişi dayatmasının da önüne geçilecek.

KAHVALTILARIN YÜZDE 50'Sİ ÇÖPE GİDİYOR 
Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, serpme kahvaltıların yüzde 50'sinin çöpe gittiğini söyledi. Bingöl, "Bu israf mekânların kişi sayısı dayatmasıyla daha da büyüyor. Mesela üç ya da dört arkadaş iki kişilik serpme kahvaltıyla rahatlıkla doyabilir ancak birçok mekân kişi sayısı dayatması yapıyor. Daha fazla ürün getiriyor. Bazılarına hiç el bile değmeden masadan alınıyor. Tabağa konulan ama dokunulmayan yiyecekler doğrudan çöpe gidiyor" dedi.
Son yıllarda hızla trend haline gelen serpme kahvaltı furyası artık durdurulamaz bir noktaya geldi. Masada üç kişinin olması halinde iki kişilik kahvaltı vermeyen, kişi sayısına göre servis açan ve buna göre serpme kahvaltı dayatması yapan mekânlar vatandaşı bezdirirken israfı da her geçen gün arttırıyor.

RAPOR ERDOĞAN'A SUNULACAK
Gıda enflasyonunu da tırmandıran bu israfa karşı Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu düğmeye bastı. İsrafla mücadeleye yönelik kapsamlı bir rapor hazırlayan kurul, raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Konunun Meclis'e taşınmasıyla birlikte yapılacak kanuni düzenlemelerle israf sona erecek, serpme kahvaltıda mekânların kişi dayatmasının da önüne geçilecek.

KAHVALTILARIN YÜZDE 50'Sİ ÇÖPE GİDİYOR 
Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, serpme kahvaltıların yüzde 50'sinin çöpe gittiğini söyledi. Bingöl, "Bu israf mekânların kişi sayısı dayatmasıyla daha da büyüyor. Mesela üç ya da dört arkadaş iki kişilik serpme kahvaltıyla rahatlıkla doyabilir ancak birçok mekân kişi sayısı dayatması yapıyor. Daha fazla ürün getiriyor. Bazılarına hiç el bile değmeden masadan alınıyor. Tabağa konulan ama dokunulmayan yiyecekler doğrudan çöpe gidiyor" dedi.

  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Yorum Yazın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.