Tarih: 27.08.2024 07:25

Emekli maaşı anında kesilecek

Facebook Twitter Linked-in

Emekli olduktan sonra yeniden çalışmaya başlayan bireyleri maaş kesintisi yaşama ihtimali bulunuyor. Bu hata emeklilerin maaşının kesilmesine neden olacak. İşte tüm ayrıntılar

1/5

Bunu yapan yandı! Emekli maaşı anında kesilecek 1

Türkiye'de enflasyon nedeniyle özellikle asgari ücretli ve emekliler zorlanıyor. 2024 Ocak ayında emekli maaşları 10 bin TL'ye çıkarılmıştı, ancak kısa sürede bu maaşlar erimeye başladı.

2/5

Bunu yapan yandı! Emekli maaşı anında kesilecek 2

Temmuz ayında ise 6 aylık enflasyon farkı gözetilerek emeklilere yüzde 24,73 oranında zam yapıldı ve en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. Ancak bu zam, enflasyon karşısında erimeye devam ediyor, bu yüzden emekliler ek gelir arayışına giriyor.

3/5

Bunu yapan yandı! Emekli maaşı anında kesilecek 3

12 bin 500 TL ile geçinmekte zorlanan emekliler çalışmaya devam ediyor, ancak çalışan emekliler için önemli bir uyarı var. Yeni Şafak’tan Cabir Turgut’un haberine göre, emekli olup yeniden çalışmaya başlayan bireyleri maaş kesintisi riski bekliyor.

4/5

Bunu yapan yandı! Emekli maaşı anında kesilecek 4

İşverenler, çalışanları için sigorta başvurusu yaparken iki farklı kod kullanabiliyor: Doğru kod, 02 kodlu Sosyal Güvenlik Destek Primi olmalı. Ancak yanlışlıkla 01 kodlu Tüm Sigorta Kolları üzerinden kayıt yapılırsa, emekli maaşı kesiliyor.

5/5

Bunu yapan yandı! Emekli maaşı anında kesilecek 5

HATALI KAYIT DURUMUNDA NE YAPMALI?

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, emekli çalışanların bu tür hatalar nedeniyle maaşlarının kesilebileceğini belirterek, şu tavsiyede bulundu:

“Eğer maaşınızın kesilmesine neden olan bir hata yapıldıysa, hemen sigortanızı yapan şirkete başvurarak hatalı kaydın düzeltilmesini talep edin. İşveren gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra durumu bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bildirin.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —