Kocaeli

Kocaeli Haberleri
Tarih: 11.02.2023 13:39

4 kadın seferber oldu

Kocaelili 4 kduyarlı kadın evden getirdikleri dikiş makineleriyle gece geç saatlere kadar depremzedeler üşümesin diye kışlık kıyafet dikiyor

4 kadın seferber oldu

4 kadın , afet bölgesi için yardımlar toplanmaya başlandığı andan itibaren öğlen bir saatlik yemek aralarında depremzedeler için bere ve atkı yapımına başladı. Afetin büyüklüğü ve daha çok malzeme üretebilmek için çalışmalarını arttırmak istediler.  Depremzedeler için duyarlı davranan kadınlar böylece üretimlerini de arttırdı. Gönüllü olarak maharetlerini sergileyen, el emeğini ortaya koyan bayanlara  kumaş tedariği konusunda destek geldi.Üretime öncülük eden ve bu duyarlı davranışıyla göz dolduran  Nurgül Akyıldız Andiçer, nasıl başladıklarını anlattı. Andiçer, “Kendi kıyafetlerimizi ve çocuklarımızın kıyafetlerini kendimiz diken kadınlarız. Depremi duyduğumuz andan itibaren afet bölgesi için hazırlık yapmaya başladık. Ama yetemeyeceğimizi düşündük ve iş yerinde öğlen yemek arasında dışarıya çıkmadık. Daha çok üretim yapmalıyız daha çok çocuğa ulaşmalıyız diye düşündük.. Dün 4 kişi olarak başladık, akşam 10 kişi olduk, bugün daha da çoğaldık. ” ifadesini kullandı.


Anahtar Kelimeler: kadın seferber

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.