Tarih: 12.02.2023 00:27

"24 bin 617 vatandaşımız hayatını kaybetti."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depreme ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 32 bin 71 isimsiz kahraman arama kurtarma ekiplerimiz tüm güçleriyle devam ediyorlar.  Üzücü haberler de devam ediyor. Bu afetin son yüzyılın afeti olduğunu biliyoruz. 24 bin 617 kişi hayatını kaybetti.

Hava ve diğer deniz araçlarını da kullanmaya devam ediyoruz. 26 gemi 70 uçak ve 114 helikopterimiz şu anda bizim kullandığımız filoda. Bir an önce acıları sarmak için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Arzumuz arama kurtarma çalışmalarını sonuna kadar devam edip ümidimizi sürdürmek. Bu süreçte savcıların özellikle enkaz bölgesinde yaptıkları çalışmalarda da yine Adalet Bakanlığı tarafından deprem suçları soruşturma büroları kurulmuştur. 10 ilde 131 şüphelinin sorumluluğu tespit edilmiş 1’i tutuklanmıştır.

Yine bu aşamada son derece kritik olan süreç sağlık sorunları da ön plana çıkmakta. Salgın hastalıklarının önüne geçmek önleyici. Salgın hastalıkları önleyici her türlü tedbir çok hızlı olarak alınmakta, takip edilmekte.

Farklı ülkelerin uçakları, kendi uçaklarımız malzemelerin taşınması anlamında çok yoğun bir destek almaktayız. Tahliye operasyonlarımız devam ediyor. 111 bin 500 tahliye merkezlerinden gidenler. Barınma konusunda şimdi yurtlarmızı da barınma imkanlarına eklemiş durumdayız. Hasar tespit son derece önemli.


Anahtar Kelimeler: " vatandaşımız hayatını kaybetti."

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.