Tarih: 21.12.2023 09:47
104 bin liraya çıktı! Başvuru ücretsiz ve online

104 bin liraya çıktı! Başvuru ücretsiz ve online

Son yıllarda özellikle internetten yapılan alışverişlerin artmasıyla birlikte birçok vatandaş dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Ancak vatandaşların çoğu uğraşmak istemediği için haklarının peşine düşmüyor.

Tüketici işlemleri ve tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla kurulan heyetler, bir ürün satın alan vatandaş ile satıcı arasındaki sorunların hızla ve kolayca çözülmesine olanak tanıyor.

104 BİN TL’YE ÇIKARILDI 
Tüketici hakem heyetlerine başvuru için her yıl yasal bir parasal sınır belirleniyor. Buna göre, 2022 yılı için 66 bin liranın altında olan tüm anlaşmazlıklarda heyetlere başvurmak mümkünken, dün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni tebliğle bu tutar yeniden değerleme oranında yüzde 58.46 artırılarak 2024 yılı için 104 bin liraya yükseltildi. Yani vatandaş, değeri 104 bin TL altında bulunan uyuşmazlıklarda, İl veya İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine başvurabilecek. Bu sınır, 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.