DETAY HABERLER

DETAY HABERLER Haberleri
Tarih: 28.09.2023 07:31

Ömer Dede Vefat Etti

Köyüne tam 12 bin çam ağacı diken Ömer Bulut, çıkan yangında ağaçlarını kurtarmak isterken can verdi. Yeşil dostu Ömer dedenin adı, yeniden yeşertilecek ormana verilecek

Ömer Dede Vefat Etti

Gümüşhaneli Ömer Bulut (78), Almanya'da 30 yıl çalıştıktan sonra döndüğü memleketinde, 2 yıl önce ağabeyiyle birlikte çocukluk hayallerini gerçekleştirmek için, Kayadibi köyünün Bayraklıtepe bölgesinde 12 bin çam fidanını Orman Müdürlüğü'nün belirlediği 300 dönümlük alanda toprakla buluşturdu. Ancak, bölgede geçen Cuma kuru otların tutuşması nedeniyle yangın çıktı. Örtü şeklinde başlayan yangında alevler, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek Bulut'un diktiği ağaçlara da sıçradı. Bulut elleriyle diktiği ağaçları kurtarmak için yangına müdahale etti.
Olay yerine ihbarla gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alarak söndürülen yangında Ömer Bulut'un da cansız bedenine ulaşıldı. Ömer Bulut'un adli tıp kurumunda tamamlanan otopsinin ardından cenazesi ailesine teslim edildi. Ölümü üzüntüye neden olan Bulut için Kayadibi köyünde cenaze töreni düzenlendi. Bulut, ikindi vakti kılınan cenaze namazı sonrası köydeki aile kabristanlığına defnedildi. Cenazede konuşan Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, yanan alanın yeninden ağaçlandırılacağını belirterek, "Ömer amcamız sevilen bir kişiydi; mekânı cennet olsun. Arazisini çam ağaçlarıyla yeşille donatmıştı. Maalesef üzücü yangında kendisi rahmetli oldu. Ömer amcamızın imkânlarıyla oluşturduğu ormanı yeniden onararak, yeşillendirmeye çalışacağız. O ormana da Ömer amcamızın adını vereceğiz" dedi.


Anahtar Kelimeler: Vefat

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.