ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 18.04.2024 13:09

Okan Gençoğlu İle ÇOK ÖZEL...

Türkiye Basketbol Ligi'nde bölgemizi başarı ile temsil eden Çayırova Belediyespor Genel Koordinatörü Okan Gençoğlu ligi değerlendirdi.

Okan Gençoğlu İle ÇOK ÖZEL...

Sezon başında oluşturdukları kadroyla sözlerine başlayan başarılı koordinatör Gençoğlu, "Lige aslında Iğdır deplasmanında kazanarak başladık. Bütçesi ve kadrosu açısından yatırımlarla donatılan Iğdırspor'u kendi evinde mağlup ettiğimizde kendimize net bir izlenim sonucu çıkaramadık. Ancak başta evimizde oynadığımız maçlarda, hem de ligin galibiyet alamamış takımlarıyla oynadığımız karşılaşmalarda yabancılarımız öncelikli olarak yetersiz olduğumuzu gördük. Takıma ilk müdahalemiz kadronun tekrar yapılanması ile ilgili oldu. Yabancı oyuncularımızla yollarımızı ayırdık ve farklı yabancı oyuncuları kadromuza dahil ettik." dedi.

 

 

YENİ YABANCILARI ALMAK İÇİN BOROKRATİK TRAFİK SAĞLADIK
Takıma kazandırmak istedikleri yabancı oyuncuların İsrail'de oynadıklarını belirten Gençoğlu, "Filistin ve İsrail arasında yaşanan olaylar nedeniyle bu ülkede liglere ara verilmişti. Bazı oyuncular çatışma ortamı içinde bulunmak istemedikleri için bu ülkeden ayrılmak istiyordu. Hem maliyet açısından hem de kaliteli yabancı transferi açısından bu durumu değerlendirdik. Transferin gerçekleşmesi için inanılmaz bir bürokratik trafik içine girdik. Nihayetinde play off grubuna girme hedefini sağladığımız oyuncu kadromuz içinde yabancı oyuncularında yer almasını sağladık."dedi.

 

 

TEKNİK KADRODA MÜDAHALE YAPTIK
Sezsona Fatih Gezer ile başlayuan Çayırova Belediyesi'nde teknik ekip konusunda da hamleler yaptıklarının altını çizen Gençoğlu, "Aslında Fatih Hocamızla uyumumuz açısından sorun yaşamadık. Kendisi donanımlı biri. Ancak bizim çatımız altında başarı yansıtan unsurlar oluşmadı. Mağlubiyet sayımız galibiyet sayımızın üstüne çıkmaya, kendi salonumuzdfa maç kazanamama serileri başladı. Geçen sezon yarı final ve final maçlarında bizi şampiyonluğa ulaştıran kendi içimizden biri olan Enes Akdilek hocamıza takımı emanet etme noktasında karar aldık. Enes Akdilek ile geçen sezon olduğu gibi bu sezonda başarılı maç süreçleri yaşadık. Play off maçlarına yaklaşıldığı bu dönemde oluşan stresi hocamızında genç biri olmasından dolayı taşımöasında sorunlar çıktı. Kendisininde talebi ile Akdilek ile karşılıklı anlaşarak ayrıldık. Ancak Enes Akdilek her zaman bizim dostumuz, kardeşimiz ve ailemizden birisidir. Bu ayrılkık sadece kağıt üstündedir. Gönüllerimiz hep birdir."dedi.

 

 

BAŞ'I GETİRDİK
Enes Akdilek'in takımdan ayrılma kararı sonrası Şemsettin Baş ile anlaştıklarını belirten ÇESK'in deneyimli koordinatörü Gençoğlu, "Enes hocamızın ayrılık kararı sonrası takıma baş antrenör olarak kimi getireceğimiz konusunda fazla harcayacak zamanımız yoktu. Play off'a kalmak için sayılı maçlarımız vardı ve kaybetme lüksümüz yoktu. O esnada sıkıntılı günler yaşayan Bornova, Karşıyaka Kulübünün hocası Şemsettin Baş'ta istifa edeceği haberlerini duyuyorduk. Böyle bir durum gerçekleşirse Çayırova'ya gelip gelmeyeceğini sorduk. Gelişmeler sonrası Şemsettin Baş ile Çayırova'nın yolları kesişti. "dedi

 

 

ŞUT VE SAVUNMA SIKINTISI YAŞADIK
Ligin ilk yarısında başlayan ve uzun bir sürece yayılan şutör eksikliği ve savunma sorununu çözmeye çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Okan Gençoğlu, "Potaya isabetli şut atmaktan çok attığımız şut sayılarında kısır bir dönem yaşadık. Eksikliklerimiz ortaya çıktıkça müdahale hamlelerimiz sürdü. Eray'ı aldık. Ömer Can ile yollarımız ayrıldı. Cenk Şekeroğlu sakatlandı, Ercan Bayrak sakatlandı. Sezonu kapatan duruma geldiler. Tolga'yı aldık. Savunma zaafiyetlerimiz vardı. Alp Karahan'ı aldık. Ayrıca antrenmanlarda eksikliklerimizi giderecek ekstra programları yapıldı. Son olarak play off mücadelesinde bize katkı yapacağını düşündüğümüz Elijah Thomas'ı ekibimize kazandırdık. En küçük detayda hamlelerimizi yapmaktan eksik kalmadık." dedi.

 

 

AİLE ORTAMI İÇİNDEYİZ
Takımı kurarken gerek teknik ekip yapısı gerekse oyuncu yapısında öncelikli olarak yetenek değil karaktere önem verdiklerini de ifade eden Okan Gençoğlu, "Çayırova'yı ülkemizin dört bir yanında temsil ederken sadece başarımızla, galibiyetlerimizle ön planda olmadık. Centilmen, karakter yapısı yüksek ekip olarak tanındık. Kavgası, itirazı olan bir takım kimliğine hiç bürünmedik. Disiplin ceszasını bir tarafa bırakın, sevk dahi edilmedik. Ayrıca hiç bir zaman hakemler tarafından kollanmadık. Ama hakemlere karşıda hiç saldırgan bir yapıya bürünmedik. En üstten en alta kadar tüm çalışma arkadaşlarımız, oyuncularımız, tekni,k ekibimiz ve yönetimimiz insanı yönlerinden uzaklaşmadı. Kibar, güleryüzlü bir şekilde rakiplerimizi, hakemlerimizi ağırladık, konuk olduk. Güçlü bir Çayırova Basket Takımı yanında sempatik bir takım olarakda ülkemizde nam saldık. Ama bazı haksızlıklar karşısında da ezilmedik."dedi.

 

 

ÇAYIROVA ARTIK BASKETBOL KÜLTÜRÜNE SAHİP
Basketbol sporuna yaptığı yatırım ile Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'yi de yere göğe sığdıramayan Gençoğlu, "Bünyamin Çiftçi gerek ilgisi gerek yatırımı ve bizlere olan güveni ile 2 buçuk senede bölgesel ligden Türkiye Basketbol Ligi'ne çıkmamızda en büyük etken. İlçe gençlerinin ve çocuklarının spor yapması onların hedef koyacağı bir model takım oluşturması açısından önemli bir işi başardı. Bizde bu güveni boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Sadece kulüp yapısını idare etmiyor ilçe halkınında maçlara rağbet göstermesi için organizsayonlarımıza dahil ediyoruz. Bugün birçok kulüp taraftarının baskısı ile de maç kazanıyor. Çayırova'da artık taraftarı ile ciddi bir deplasmana dönüşüyor.Yakında yeni salonumuz tamamlandığında zaten spor kenti imajını elinde tutan ilçemizde pek çok branşta başarılar konuşulacağından eminim."dedi.

 

 

MERSİN İLE SEZONU TAMAMLAYACAĞIZ
Haftasonu Mersin Büyükşehir Belediyespor deplasmanı ile normal sezona nokta koyacaklarının altını çizen Okan Gençoğlu, "Ligi istediğimiz yerde bitirdik. Garip bir lig serüveni yaşandı. Bu tüm takımlar için geçerli. Gönül isterdi ki normal sezondan şampiyon çıkalım. Ama aksilikler, kan uyuşmazlıkları, sakatlıklar bizi etkiledi. Hala Süper Lig hedefinden sapmış değiliz. Tüm takımlar play off grubunda bizimle eşleşmekten çekiniyor. Bizim için hiç bir rakibin özelliği önemli değil. Kiminle eşleşirsek eşleşelim sahaya çıkıp galibiyet için ter dökeriz. İnşallah istediğimiz noktada ligi tamamlarız. Bizi sezonda olduğu gibi play off müsabakalarında da halkımızın yanlız bırakmamasını istiyorum. Birinci aşama hedefimize ulaşmakta başrol oynayan tüm ekibimizi, oyuncularımızı ve seyircimizi kutluyorum. Teşekkür ediyorum. Tekrar bu işin mimarı olan Belediye Başkanımız sayın Bünyamin Çiftçi'ye teşekkür ediyorum."dedi.
 


Anahtar Kelimeler: Gençoğlu ...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.