Tarih: 01.05.2022 15:15

KO-MEK Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nın birincisi Asiye Sultan

KO-MEK tarafından her yıl düzenlenen Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nın finali geniş katılımla gerçekleştirildi.

KO-MEK Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nın birincisi Asiye Sultan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) tarafından her yıl kursiyerler arasında düzenlenen Kur-an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nın finali cuma günü yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen finalde 15 kursiyer yarıştı. Anlamlı yarışmanın sonunda KO-MEK kursiyerlerinden Asiye Sultan 95.5 puanla birinci olmaya hak kazandı. Yarışmada İzmit ilçesinden Seyhan Çiftçi 90 puanla ikinci, Gölcük ilçesinden Rüvesa Keklik ise 84.66 puanla üçüncü oldu. Yarışmanın birincisi Asiye Sultan yarışmanın ödülü olan altını annesinin elinden aldı.
Yarışmada kursiyerler Kur’an-ı Kerim okuma performanslarıyla gönüllere taht kurdu. Yaklaşık bir saat süren yarışmada jüri, başarılı performanslar karşısında oldukça zorlandı. Yarışmanın sonunda jüri son kararını vermek üzere değerlendirmeye geçti. Bu esnada İl Müftülüğü vaizelerinden Alime Aydoğan, Ramazan ayının önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Aydoğan, KO-MEK’in her yıl düzenlediği Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nın özellikle Ramazan ayı içinde gerçekleştirilmesi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Dereceye giren kursiyerlere, yarışmanın ödülü olan altınları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Hayriye Sözer ve jüri üyeleri tarafından takdim edildi. Ayrıca yarışmanın finaline katılan 15 kursiyere jüri üyeleri tarafından hediyeler verildi.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.