ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 22.04.2024 16:20 Güncelleme: 22.04.2024 16:42

Hadi Bakalım Bismillah...

Adnan Ayvaz Yazdı...

Hadi Bakalım Bismillah...

Türkiye Basketbol Ligi'nde Çayırova Belediyespor dün Mersin'de oynadığı karşılaşma ile normal sezonu tamamladı. Normal sezon sonunda ligi play off hattında tamamlayarak Süper Lig'e çıkma hedefine bir adım daha yaklaştı. Normal sezonun tamamlanmasının ardından Gaziantepspor ile çeyrek final maçına çıkacak olan Çayırova Belediyespor'un ilk maçı deplasmanda. Çeyrek finalde iki maç kazanan yarı finale çıkacak. Çayırova Belediyespor kurulduğu günden bugüne dek geçen zaman süreci sadece 2 Buçuk yıl... 20 yıldır Finalspor'un Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele etmesini ortaya koyarsak bu ligde ilk yılında bu başarıyı elde etmesinden dolayı temsilcimiz Çayırova Belediyespor'da tüm etkenleri tebrik etmek gerekir... Oyuncusundan, bugüne kadar görev almış tüm teknik ekip bireylerine, stafta görev yapan emektarlara, yönetimine ve tabi ki takımın kuruluşundan bu noktaya kadar yatırımını esirgemeyen belediye başkanına...
Bu arada bu ligde kentimizi temsil eden ikinci takım olan Kocaeli Büyükşehir Belediyespor dün sona eren normal sezon sonunda 2.Lig'e düştü. Ligden düşen diğer takım ise Konya Büyükşehir Belediyespor... Yani il takımlarına ve büyükşehir takımlarının arasından Çayırova Belediyespor'un Süper Lig için play off bileti almasının ne derece önemli ve başarı içerdiğini ortaya koymak için detaylandırıyorum.
Dolayısı ile bu ligde ilimizi temsil eden tek takım Çayırova Belediyespor... İnşallah bu lig de oynanacak çeyrek, yarı final ve final maçları sonrasında Çayırova Belediyespor şampiyonluğa uzanır ve Süper Lig temsilcimiz vasfını alır. Tabi gönlümüzden geçen bu...
Ancak başarı odaklı bir yazıyı hak eden sezon süreci yaşasada ben yine kendime göre negatif tespitlerin altını çizerek ortaya koymak isterim.
TBL'de ilk yılında bu başarıya uzanan temsilcimiz için sadece play off maçları sürecine ilişkin bir yazı derlemek uygun değil. Çünkü artık neysek o... Bir şeyleri düzeltmek, tamamlamak için vakit yok. Haftasonu Gaziantep'e gidecek olan ÇESK, deplasmanda kazanarak evine avantajla dönmekten başka düşünce taşımıyor. Bu maça kadar da "Şuydu, buydu..." demenin manası yok.
Şampiyonluğa giden yolda play off serüveninin basamaklarınıda aktarmak isterim. Play off'a kalan 8 takım iki gruba ayrılarak eşleşme yapıldı. Normal sezonu tamamladığı sıraya göre Çayırova Belediyespor,Gaziantepspor ile Mersin Büyükşehir Belediyespor ise Ankara TED Koleji ile aynı grupta eşleştiler. Bu iki maçın kazananı yarı finalde karşı karşıya gelecek. Yine gönlümüzden geçen,biz Gaziantepspor' eleyerek Mersin ve Ankara temsilcilerinin maçının iki kez galip gelenini yarı final için bekleyeceğiz.  Diğer grupta ise Sigortam net ile Iğdır ve Finalspor ile Fenerbahçe eşleşti. Bu gruptan çıkan takım inşallah Çayırova Belediyespor'un finaldeki rakibi olsun beklentisi ve duasındayız. Final maçını kazanan artık bir Süper Lig takımı olacak...
Maçlar çeyrek finalde bir deplasmanda bir kendi evinde oynanacak, yarı finalde ise 2 maç deplasmanda 2 maç kendi evinde şeklinde tamamlanacak.
Peki biz play off sürecinde ne yaparız?
Kuruluşundan beri takip ettiğim  bir takım Çayırova... Aslında kazanma ruhu kuruluşu ile aşılanmış bir ekip. İlk 2 yılını eze eze geçti ve buralara geldi. Türkiye Basketbol Ligi, dünya ve Avrupa ligleri arasında vizyonlu bir lig. Türkiye'nin Süper Lig'den sonra 2 numaralı ligi. Ancak takım kalitelerine, yönetim ve bütçe yapılanmalarına süreç içinde baktığımda ilginçlik ve garipliklerle dolu bir lig... Bütçesi olmayan, seyircisi olmayan takımlar var. Oldum olası camialaşmamış takımlara hep negatif gözle bakmışımdır. Ama sonuşçta Türk sporuna katkı yapıyorlar diyelim... Haftalarca oyuncu ve teknik ekip ödemelerini yapamayan takımlar var... Haddinden fazla para harcayan takımlarda var. Ve başarı beklentisi parayla ölçülenemeyen bir lig. Haftalardır oyuncularına ödeme yapamayan takımlar şampiyonluk bölgesinde mücadele ediyor, çuvalla para harcayan takımlar ligden düşüyor, play off'a giremiyor yada ancak play off'a son nefeste girebiliyorlar. Bu ligin hakemleri çok deneyimsiz ve doğru karar veremeyecek kadar gözleri maçtan kopuk yönetim sergiliyorlar. Türk basketbolunun bir dönem yıldızları olan isimler de var, 18 yaşında oyuncularda.Deneyimde çok önemli bu ligde, enerjik takımlarda. 
Ve gelelim bize... Play off'ta ne yaparız. Aslında takım kalitesine, organizasyon başarısına, takımın koçunun tecrübesine, staf zenginliğine, deneyimli ve genç oyuncu harmanına bakıldığında Çayırova'nın şampiyonluğu çoktan hak ettiği bir gerçek. Ama her şeyin  güzel ve yerinde olması herşeyin doğru gittiği anlamı taşımayan bir lig olduğunu gördük.
Negatif noktalarımızı ortaya koyarak bir sonuca ulaşmak daha yerinde olacak... 
Normal sezonda neredeyse iki kez takım kurduk. İki kez yabancı oyuncularımız değiştirdik. 3 kez hoca değiştirdik. Olumsuz bir süreç gibi görünsede seneye hangi ligde olursak olalım, yöneticilerimizde bir tecrübe edindi. Lig acemiliğinden sıyrılacak bir donanım kazandılar.
Son 5 haftada bir kez kendi salon ve seyirci avantajını kullanack süreçteler.. İzmir'den Ankaraya gidip arada Konyaspor maçını oynayıp Mersin'e gittiler. Ve haftasonu Gaziantep'te olacaklar. 5 hafta bir kez içerde oynamanın da tecrübesi oluştu.
Ancak burada altının çizilmesi gerek bir nokta sadece İzmir'de kazanabildiler. Son 3 maçı kazanamadık.Haftalar önce play off'u garantilemiş olmasının matematiksel rahatlığı vardı Allah'tan... Her takımı yenecek gücümüz, kalitemiz, tecrübeli oyuncu ve hocamız olmasına karşılık maç kazanamıyor olmanın psikolojisini atlatmak , fiziksel antrenmanlar kadar değerli. Ama play off maçlarının psikolojisi de, havası da farklı... 
Play off'ta farklı bir oyun, farklı bir ruh yapısı, farklı bir saha içi hırsı yansıyacağını düşünüyorum. Savunmada da hücumda da herşeylerini ortaya koyacak oyuncu yapısına sahip olduğumuzu biliyorum. Tabi çok önemli bir unsurda gününde olmak unsuru. İnşallah günümüzde olduğumuz maç sürecindeyizdir.
Gaziantep dönüşü içeride seyirciye de büyük görev düşüyor. O salonun balkonlarından sarakacak kadar boşluk bırakmamalıyız. İzlemekle yetinmeyip seslerimizin kısılana kadar baskı oluşturacak tezahüratlarda cimrilik yapmamalıyız.
Hadi Bakalım... Bismillah...
Saygılarımla...

 


Anahtar Kelimeler: Bakalım Bismillah...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.