YAZI DİZİLERİ

YAZI DİZİLERİ Haberleri
Tarih: 06.03.2024 10:57

Gebzespor'un 2000'li Yılları ve Sertaç Gezer

Adnan Ayvaz Yazdı....

Gebzespor

Gebzespor 2000'li yılların başında farklı bir yapılanmaya gitmişti. Sinan Küçükay başkanlığında yönetiminde Güray Kondu ve Sertan Tunçel kulüp içinde önemli roller almıştı. Bu iki isim aynı zamanda Beşiktaş divan kurulu üyesiydi ve Beşiktaş'ın o dönemde ki Futbol Şube Sorumlusu Fikret Orman ile sıkı ve sıcak ilişkileri vardı. Bu ilişkiyi Gebzespor menfaati için de kullanmak amacıyla o sezon Beşiktaş A Takımı ile kampa giden ancak 18 kişilik kadroda yer alması pek mümkün olmayan 10 oyuncu Gebzespor'a gelmişti. Aralarında hatırladığım Serkan Erok, İskender Köksal, Engin Özçelik, Turan Kuş, İlker Baş, Erkan Aygün ve sonrasında Hakan Delil Gebzespor forması giydi. Teknik Ekibin başınada Beşiktaş'ın efsane oyuncularından Fikret Demirer gelmişti. Ama yine mutlu son yaşanmadı. Yine 2.Lig hayali ve hedefi o sezonda ertelenmişti. Bir sonraki sezona Alirıza Demirçeviren başkanlığında devam edildi. Ama Serkan Erok'un Kasımpaşa transferi dışında kadro korundu. Teknik ekip ile yollar ayrılmış yerine Sedat Gezer getirilmişti. Yeni sezonun ilk 4 maçında 4 beraberlik alınmış yine hedefe teknik adam Sedat Gezer gelmişti. Aslında Sedat Gezer Türk futbolunda kendini kanıtlamış bir isimdi ama sanki futboldan bıkmış bir hali vardı. Cuma pazarından hamsi alır, ayıklar, kulüp tesislerinin önünde ki bahçede piknik tüpünde pişirir kuru soğanla yerdi. Antrenman takibine gittiğimizde bize de ikram etmek isterdi. İlginç biriydi. Sanki Gebzespor'a hoca olarak değil, şehir hayatından bıkmış, kendini maceraya bırakmış bir profil çiziyordu. Tabi bu hareketlerini Alirıza Demirçeviren disiplinsiz olarak görüyordu üstelik 4 hafta maç kazanılamamıştı. Sedat Gezer ile de yollar ayrıldı. Takım Aleattin Çiçek'e teslim edildi. Çiçek ile ilk maç Kastamonu deplasmanındayıdı ve İskender'in golüyle 1-0 kazanımıştı. Gebzespor'da işler biraz yoluna giriyordu. İçeride oynanan Beylerbeyi maçıda kazanılmıştı. Eskişehir Şeker maçına hazırlanıyordu takım... Sonra Şükrü Serbest ve Şevki Demirci dönemi geçti gitti. Takım 2.Lig gördü. 55 yıllık tarihinde şampiyonluk sevinci yaşadı 3.Lig'de... Ama şok bir haber ile sarsılmıştık. Tarih 2008'di.n Sedat Gezer yeni takımı Bafraspor'da silahlı saldırı sonucu hayata veda etmişti. İnanılacak gibi değildi. Daha dün gibiydi kulüp tesislerinin önünde hamsi pişirip biz spor muhabirlerine ekmek arası yapalı...
Zaman ne çabuk geçti... Yıl o zaman 2002'ydi.
22 yıl akıp geçmiş ve bugün Gebzespor'un teknik adam olarak başına rahmetli Sedat Gezer hocanın oğlu 40 yaşındaki Sertaç Gezer geldi.
Sertaç Gezer 15 yıllık baba mesleğini sürdüren bir hoca...
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2009 senesinde Gebzespor'un eski hocası, babasının adıyla  açılan "Sedat Gezer Antrenörlük Kursu"nu başarıyla tamamlayan Gezer, Ankaraspor altyapısında göreve başladı.
Sırasıyla Çubukspor, Yeni Amasya, Sandıklıspor, Karadeniz Ereğli ve TKİ Tavşanlı Linyitspor'da teknik direktörlük yapan Gezer, 2022-2023 sezonunda Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü ile anlaştı. Başarılı bir sezon geçiren Gezer'in ekibi, grubunu lider tamamlayıp, TFF 3. Lig'e yükseldi. Seratç Gezer evli ve iki çocuk babası. Profesyonel liglerde de, BAL Liglerinde de şampiyonluklar yaşamış başarılı bir isim olarak görünüyor.
Babasının cinayete kurban gittiği gün karar vermiş baba mesleğini yapmaya. Aslında memur olmak için iş teklifide almış. Ancak annesi, babasının mesleğini yapması yönünde destek vermiş. Futboldan başka hiç bir iş bilmeyen bir aile Gezer ailesi.
Şimdi Menekşe'nin başında... kalan maçlarda hasreti çekilen profesyonel lig Sertaç Gezer ile gelecek mi?
Saygılarımla....

 

 


Anahtar Kelimeler: Gebzespor' ' Yılları Sertaç Gezer

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.