YAZI DİZİLERİ

YAZI DİZİLERİ Haberleri
Tarih: 23.01.2024 15:11 Güncelleme: 25.01.2024 13:36

Gebzespor Efsaneleri: BABA ZAHİR

Adnan Ayvaz Yazdı

Gebzespor Efsaneleri: BABA ZAHİR

Yaza yakın bir tarihti.. Mayıs gibi sanırım... 
Yıllardan 1988...Günlerden Çarşamba
Gebze Stadı'nın önü çok kalabalıktı.. "Allah Allah haftasonu da değil, Gebzespor'un maçı da yok Bu kalabalık neyin nesi?" diye diye kalabalığa yaklaştım... O dönemde Gebze Stadı'nda ki maç Yeni Bağdat Caddesi'nden dahi izlenebiliyordu. Tel örgüyle çevrili, portatif tahtalardan yapılmış tribünden bir stattı. Ama zemini Türkiye'de eşi benzeri olmayan balık sırtı süzgeçli, drenaj harikasıydı.
Meğer Maltepespor-Yalovaspor erteleme maçı varmış Maltepe cezalı olduğu için maçı Gebze'de oynamak istemiş. Akıllıca.. Banliyo ve Gebze-Harem ile 20 dakikada Gebze'ye gelebilirdi Maltepe taraftarları. 
Yalovadehşet bir takımdı o sezon. Şampiyonda oldular. Papaz Faruk (Yiğit), Gebzeli Ruhi (Korkmaztürk) Ahmet Sülün, Hasan Altuntaş, Hakan Toraman, Kaleci İbrahim Han gibi yıldızları barındırıyordu. Hocaları da yine Gebzeli bir isim olan Rahmetli Arap Güngör (Sürel)'di.O dönemde Yaloıva İstanbul'un ilçesi de olsa Anadolu takımı gibiydi.Malum Bursa'ya yakındı.  Maltepespor ise tam İstanbul takımıydı. Ama hatırladığım tek oyuncusu İlyas Öztürk'tü bir de hocaları Ender Konca...
Maçın başlamasından 10 dakika sonra tel örgülerinin kenarında ağzındaki sigarayı konuşurken bile düşürmeme başarısı gösteren bir adam gördüm. Bağırıyordu sürekli... "Fiş fiş fişekler, Mor Menekşeler, Menekşe Morlar ansızın korlar" 
Kim bu dedimya? "Baba Zahir" dediler. Gebzespor'un tribün amigosu...
Sonra Eskiçarşı'da çeşmenin oralarda görürdüm. Kardeşi Müfit'in dükkanı vardı. Orada tanıştım. Hergün sohbet ederdik. Bir gün o dükkanın olduğu yere Gebze'nin ilk kafesi olan Marmara Fast Food açılana kadar. O tarihe kadar Gebze'nin mekan anlayışı Aydoğdu ve Aygün pastaneleri ile sınırlıydı. 
Artık sadece Gebzespor'u desteklemek, futbol izlemek için değil Baba Zahir'i de görmeye tribünü coşturan tavırlarını da izlemeye gidiyoırdum. Güzel de yüreği vardı. Adı gibi gerçeken BABA'ydı.
En ilginç olanı da tribüne gelen futbolseverlerden, Gebzelilerden inanılmaz saygı görüyordu.
Gebzespor'un efsaneleşen taraftar grubu ESKİÇARŞI Grubu kuruluna kadar tribünün efsanesi BABA ZAHİR'di..
Belki de bana göre...

 


Bekir KAYALI
23.01.2024 16:58:55
Baba Zahiri daha çocukken tanıdık.Daha sonra bayrağı sevgili kardeşim GoGoya bıraktı.Güzel günlerdi şimdi sadece küfür var.Çogu maçı bile izlemiyor.Bize öğretilen hep destek tam destek.Saygılar kardeşim kolay gelsin.

Anahtar Kelimeler: Gebzespor Efsaneleri: ZAHİR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.