Tarih: 11.03.2024 15:04 Güncelleme: 11.03.2024 16:54

Darıca Belediyesi Türk Müziği Korosu'ndan Muhteşem Konser

Darıca Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun geçtiğimiz haftasonu düzenlediği muhteşem konser salonu dolduran dinleycilere keyifli anlar yaşattı.

Darıca Belediyesi Türk Müziği Korosu

ŞEF Kıymet ŞEN yönetiminde Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde sahne alan Darıca Belediyesi Türk Müziği Korosu ‘Zeki Müren Besteleri ile salonu dolduran protokol üyeleri ve müzikseverlere adeta zamanda yolculuk yaşattı. Büyük bir beğeni ile konseri takip eden konuklara Türk Müziği'nin Sanat Güneşi olan Zeki Müren'in hayatını içeren bir video sunumu da yapıldı. İzleyiciler koroya ve düzenlene konser organizasyonuna tam not verdi. Ayrıca konserde ölüm yıldönümü olan Müslüm Gürses'in şarkısı da seslendirilirken izleyiclerin bu şarkılara eşlik etmesi duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Müslüm Gürses'in adeta efsaneleşen şarkısı "Sevda Yüklü Kervanlar" solist Tuğrul Köşker tarafından söylendi. Konsere eşlik eden İstanbul Radyo sazendeleri salonda farklı bir ambiyans oluşturdu. Konseri bölgenin önde gelen radyolarından Mavi Radyo Spikeri Ebru Ferman sundu.

KORO BÖLGEDE PARMAKLA GÖSTERİLİYOR
Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Ses Eğitimi mezunu olan aynı zamanda Darıca Belediyesi Türk Müziği Koro Şefi olan Kıymet Şen, koroya ilişkin bilgilendirmede de bulundu. 2020 yılından itibaren koroya şeflik yapan Şen, koronun 50 kişikilk farklı meslek gruplarına ait sanatseverlerden oluştuğunu belirtti. Şen, "Sanat sanat içindir anlayışıyla ilahi şarkı türkü gibi  farklı formlarda konserler verdik.Darıca Belediyesi Türk Müziği Korosu çalışmaları her Çarşamba 19.00-21.00 arası İskoliye Sanat Akademisinde devam ediyor. Darıcalı sanatseverlerin Sanat Akademisine başvuru olanağı var. Karı-koca olarak dahi bünyemiz çalışmalarına katılım yapıyorlar.Düzeyli, nitelikli bir çalışma ortamı ve çalışma grubumuz mevcut. Tüm sanatseverleri çalışmalarımıza, konserlerimize davet ediyoruz."dedi.

 


 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.