ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 23.04.2024 01:34 Güncelleme: 23.04.2024 01:58

Çayırova'nın Süper Lig Yolunda Gaziantep Hikayesi...

Adnan Ayvaz Yazdı...

Çayırova

Çayırova'nın Süper Lig Yolunda ki Gaziantep Hikayesi...
Çayırova Belediyesi Basketbol Taakımı 2 buçuk yıllık tarihinde Bölgesel Lig ve Türkiye Basketbol 2.Ligi şampiyonluğunu elde ederek Türkiye Basketbol Ligi'ne yükseldi. Şimdilerde ise Süper Lig'in kapısında bekliyor... Normal sezonu play off hattında bitiren Çayırova, Çeyrek finalde Gaziantepspor ile eşleşti... Gaziantepspor geçen sezonun Süper Lig takımı ayrıca Avrupa Kupalarında ülkemizi temsil etti. Ancak 11 ili derinden etkileyen deprem faciasından Gaziantepspor'da payını alarak Türkiye Basketbol Ligi'ne düştü. Bu sene düştüğü lige çıkmak isteyen iddialı bir takım. Genç bir kadroya hakim olmasına karşılık skora bakmaksızın oyun disiplininden kopmayan bir ekip. Gaziantepspor'un mevcut kadro yapısı Çayırova'nın 2.Lig'de  oynadığı sezon ki kurgudan oluşuyor. Gaziantepspor'un 2.Ligde ki ikinci takımından oyuncular bu sezon önemli bir başarı elde etti. Kadro kurgusu nedeniyle Gaziantepspor ile Çayırova 4 defa karşılaştı. 3 maçı Çayırova'da bir maçı Gaziantep'te oynadı... Gaziantep kentinin de depremden etkilenmesiyle Çayırova Belediyesi, "Eğer lig maçlarına oynamak istiyorlarsa, konaklama ve ulaşımı biz sağlarız. Çayırova spor Salonu'nu da kendi iç maçlarında kullanabilirler. Antrenman, sağlık malzemesi ve birçok ihtiyaçlarını giderebiliriz." şeklinde önerisini 
Gaziantepspor kabul etti. Çayırova Belediyesi deprem sürecinde başta Hatay olmak üzere birçok kentte önemli yardım eli uzatırken sporda da bir el daha uzatmış oldu... Çayırova ile 2.Lig'de iki kez karşılaşan Gaziantepspor iki maçtada temsilcimize mağlup oldu. Türkiye Basketbol Ligi'nin ilk yarısında Çayırova ilk kez Gaziantep deplasmanına gitti. Hoca değişikliği yaptığımız süreçte Enes Akdilek'li Çayırova ilk deplasman maçına gitti ancak belki de sezonun en kötü oyununu oynayarak Çayırova'ya mağlup olarak döndü... Ancak ligin ikinci yarısında Ramazan ayının ilk günü hatta iftar saati denilebilecek saatte Çayırova, Güneydoğu temsilcisini konuk etti. Maçın galibi temsilcimiz olurken Çayırova belki de sezonun en rahat galibiyetini alırkken en derli toplu oyununu da parkede sergileyerek gücünü ortaya koydu.
Gaziantepspor 23 galibiyet 11 mağlubiyetle 57 puan topladı ve liderden 5 puan geride ligi 4.sırada bitirdi.Takımın yıldızı 2.Ligden de hatırlanacağı gibi Emir Arda Sivas... Atış yüzdesi yüksek. Türk Basketbolunun yıldızlarından Ufuk Sarıca'nın oğlu Efe Sarıca ve yine ülkemizin yetiştirdiği en önemli basketbolculardan Ömer Onan'ın oğlu Yiğit Onan'ı kadrolarında barındırıyorlar.Letonyalı 2.08'lik Roland Freımeıns 2017 yılından beri Gaziantep'e geliyor, gidiyor. 1.78'lik MAURICE JEROME CHARLES WATSON JR ABD'li diğer yabancıları. Önceki sezonda Akran Gemlikspor forması giyerek Gaziantep'e transfer oldu. Hapoel Haifa forması ile Avrupa tecrübesi olan tecrübeli oyuncu 31 yaşında. Belçika, İsrail, Polonya, Romanya'da kariyer sahibi. Gaziantep'te normal sezonda 20 saat 10 dakika oyunda kaldı.En fazla parkede kalan ikinci isim ise Koray Çekici. İki yabancının ardından en fazla sayı üreten takımın 3.ismi. 412 sayı üretti. En skorer 4.isim ise Yiğit Onan. 11 saat parkede kaldığı esnada 353 sayısına ulaştı.Dusan Cantekin ve İbrahim Ethem Yılmaz yine rakibimizin hücumdaki en çok sayıya ulaşan isimleri olarak sıralandı. Ali Yıldırım zaten 3 yıldır yardımcı antrenör olarak görev yaptığı Gaziantepspor'da sezon başında başantrenör olarak sözleşme imzaladı. 
Karşılaştırmalara baktığımızda 553 sayı atan Charles Watsan'a Çayırova'da en çok yaklaşan oyuncumuz Diante... 480 sayı atan oyuncumuzu İlkan Karaman 439 sayı ile takip ediyor. Normal sezonda tüm oyuncular 2 haneli sayıya ulaşırken bizim sıfırda kalan oyuncumuz var.
Ancak şu çok iyi bilinmeli ki kağıt üzerinde ki üstünlüğün parkede hiçbir önemi yok. Bir maçta 37 sayı atan oyuncu bir sonraki maçı sıfır dahi çekerek tamamlayabiliyor. 
Gazinatep'ten gelen haberlere göre Çayırova ile eşleşmiş olmaktan pek memnun değiller. Karşılıklı galibiyet sayısında Çayırova 3-1 önde. Gaziantepspor 5 maçlık galibiyet serisini normal sezonun son maçını oynadığı Bursa'da Finalspor karşısında bozdu. 16 sayı fark yiyen Gazintepspor sezonu mağlubiyetle kapattı. Gaziantepspor'un kötü bir kapanış yapmasına kent basınıda sert eleştiriler yağdırdı. "Play off'tayız ama canımız sıkkın" başlıkları atılsada Gaziantepspor, Bursa'da Finalspor karşısına sezonda süre almayan oyuncularla çıktı. Play off ilk turunda Çayırova ile eşleşen Gaziantepspor ile ilgili en ilginç haberi ise Doğuş Gazetesi yaptı. Doğuş Gazetesi spor editörü 27 Nisan ve 5 Mayıs'ta oynanacak Çayırova maçı için taraftarlardan destek istedi. Yapılan habere göre 3 maç yapılacağı yönünde öngörüde bulunuldu.
Biz burada hangi değerlendirmeyi yaparsak yapalım, medyada hangi haberler yayınlanırsa yayınlansız son sözü parkede oyuncular söyleyecek.
Saygılarımla...


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.