Tarih: 16.04.2024 20:58

Çayırova'nın Belediye Başkan Yardımcıları

Adnan Ayvaz Yazdı....

Çayırova

Dün Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, meclis üyesi kontenjanından iki belediye başkan yardımcısını belirledi.
Tabi Başkan Bıyık'ın bu belirlemeyi kamuoyu ile paylaşmasının ardından gözler diğer ilçelere cevrildi. Yerel seçim sürecinin en çok konuşulan ilçesi olan Çayırova'da, belediye başkan yardımcılarının belirlenme süreci de yine ilk sıraya girdi. Bu konuda bilgi almak adına Başkan Danışmanı Ömer Dede'ye ulaştım ama bilgiye ulaşamadım. "Herhangi bir bilgim yok. Özel Kalem Müdürü Aydın Turan'a sorarsan daha iyi olur" diye bir yönlendirme yaptı. Aydın Turan'a sorma girişimimi siz tahmin edersiniz. Whatsapa yazdım görülmedi, aradım açılmadı...
Bir iki meclis üyesine sordum, "Ben bilmiyorum" cevabını aldım...
Yani "daha belli olmadı" diyen de olmadı... "Belli oldu ama ben bilmiyorum" diyen de olmadı...
O zaman belirlenmemiş olarak bu yazıyı derleyelim...
Neden Belediye Başkan Yardımcılığı açısından Çayırova yine dikkat çeken ilk sırada?
Geçen dönem Belediyenin neredeyse dörtte üçlük birim yükü Kenan Tuzcu'daydı...
Çöp toplamadan, mali işlere, kültür sanat işlerinden, ilçenin en önemli vizyonu başta Çayırova Belediyespor Basket takımı ve diğer branşlar ve parklar bahçeler ...Belediyenin önemli bir yükünü alan Kenan Tuzcu'nun istifası sonrası bu birimler bir şekilde seçim sonuçlanıncaya kadar idareten mevcut başkan yardımcılarına dağıtıldı.
Teknik belediye başkan yardımcısı Salih Palaz ve önceki dönem meclis üyeliğinden kontenjan Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa bu görevlerine devam edecektir. Salih Palaz'ın zaten teknik bir isim olmasından dolayı sorumlu birimleri malum.
Ancak Arıkboğa'nınalacağı birim yükleri neler olacak, beni meraklandıran bir konu... Başta Çayırova Belediyespor Basket takımını kendisine bağlanacak mı? sorusu ile yakından ilgileniyorum.
Ayrıca ittifak partisi MHP'nin meclis üyelerinden kimi belediye başkanı olarak atayacak Başkan Bünyamin Çiftçi? Bunu da biraz aktüel biraz da magazinsel olarak merak ediyorum.
Ama can alıcı birimler var...
Hassas konularla ilgileniyorlar.
Ve bu dönem Denetim Komisyonu dışında birde İlhami Bayrak unsuru var...
Aylık düzenlenecek meclis toplantılarında ortaya atılacak iddialarda Başkan Bünyamin Çiftçi, iddialara ve konulara ilişkin cevap vermesi için söz vereceği başkan yardımcısını merak ediyorum.
Bu nedenle bu dönemde meclis oturumları kadar, bir gün önce grup toplantıları da Çayırova'da hayli yoğun, hararetli ve ince elenerek sık dokunarak geçecektir.
Meclis gündemlerine muhatap olacak belediye başkan yardımcısı seçiminde de hassas olunacağı düşüncesindeyim. Öyle laf olsun, torba dolsun birinin atanmasını beklemiyorum.
Çayırova'da en önemli vizyon konuları olan, kitap fuarı başta olmak üzere tiyatrolar, söyleşiler, müzik dinletileri gibi kültür ve sanat içeriklerine bakalım hangi isime başkan yardımcısı olarak sorumluluk verecekler.
İşin kar temizlemesi, kaldırım ve yol çalışmaları, çöp toplanması, park ve bahçeler gibi sahada çalışacak birimlerin yönetmeni kim olacak?
Belki birçok ilçe de bu konular formalite olabilir.
Ama Çayırova için olamaz. Yanlış adım sıkıntı yaşatır. Hele de bu dönemde... Meclis toplantısında başkan Çiftçi, gelen soruya cevap vermesi için söz vereceği başkan yardımcısı kem küm ettiği an... Eyvah eyvah...
Saygılarımla

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.