ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 14.04.2024 11:37

Çayırova Yüzünü Süper Lig'e Çevirdi

Türkiye Basketbol Ligi'nde Süper Lig'e Yükselme Play Off Grubunda yer almayı başaran Çayırova Belediyespor Basket, normal sezonda kalan iki maçı tamamlayıp eşleşeceği rakibini bulacak.

Çayırova Yüzünü Süper Lig


Yarın Çayırova Spor Salonu'nda Konyaspor'u ağırlayacak olan Çayırova Belediyespor rakibi ile saat 16.00'da müsabakasını oynayacak. Süper Lig'e yükselmek hedefi ile play off maçları öncesinde temsilcimiz Konyaspor'un ardından Mersin Büyükşehir Belediyespor deplasmanı ile normal sezonu tamamlayacak. Son iki hafta karşılaşmalarının ardından Çayırova Belediyespor, Iğdır, Bursa Final ve Fenerbahçe takımlarından biri ile eşleşmesi bekleniliyor. Rakiplerininde alacağı maç sonuçlarının ardından play off grubu maçlarına çıkacak olan ÇESK, Süper Lig için önemli hamleler yaptı.

TEKNİK EKİP HAMLESİ
Kuruluşu ile yükselişi aynı ölçüde başarı ile devam eden Çayırova Belediyespor önce Bölgesl Lig şampiyonu ardından 2.Lig şampiyonu olarak Türkiye basketbıl Ligi'ne yükseldi. Yeni ligine alışma devresini atlkatan Çayırova Belediyespor, aldığı galibiyetlerle Süper Lig'e yükselme play grubu içinde normal sezonu tamamlama garantisini ligin bitmesinme haftalar kala kesinleştirdi. Play off müsabakalrı öncesinde genç hocası Enes Akdilek ile yollarını ayıran temsilcimiz, Galatasaray, Pınar Karşıyaka ve Tofaş gibi Türk Basketbolunun devleri ile ismi kesişen Şemsettin Baş'ı teknik ekibin başına getirdi. Temsilcimiz Başantrenör Baş ile 4 maçta 2 galibiyet 2 mağlubiyet aldı. Haremspor'u Çayırova'da Baş ile deviren ÇESK, İzmir'de Bornova Karşıyakayı'da yenerek play off için kritik kavşakları geride bıraktı. Koç Baş ile Ankaragücü ve Sigortam.net deplasmanlarından kaybederek dönen ÇESK transferde de boş geçmedi.

YABANCI SAYISINI ÜÇLEDİ

Sezon başında kurduğu kadroda yer alan iki ABD'li oyuncusu ile yollarını ayıran Çayırova Belediyespor Diante Watkins ve Phil Greenıv'ı kadrsouna kattı. İlkan Karaman ve Alp Karahan'ı da alarak normal sezonda play off için yeterli galibiyet sayısını elde eden ÇESK Süper Lig'e yükselme maçları öncesinde Elijah Thomas'ı da renklerine katarak takım kurgusunda play off için "Hazırım" mesajı verdi.

TARAFTARI YARINKİ MAÇA BEKLİYOR

15 Nisan pazartesi günü saat 16.00'da Konyaspor'u ağırlayacak olan Çayırova Belediyespor Basket, play off'a kalma sevincinin coşkusunu taraftarı ile birlikte kutlamak istiyor. Normal sezonda son kez evinde oynayacak olan ÇESK, play off maçlarında yine en büyük desteğini taraftarından bekliyor. ÇESK yarın oynayacağı Konyaspor maçını da kazanarak ligde ki sıralamasını belirlemek isterken bu galibiyeti taraftarına armağan edecek.
 


Anahtar Kelimeler: Çayırova Yüzünü Süper ' Çevirdi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.