Tarih: 01.04.2024 11:47

Bunlar seçim sonucu mu... 1 Nisan Şakası mı?

Adnan Ayvaz Yazdı...

Bunlar seçim sonucu mu... 1 Nisan Şakası mı?

Nihayet seçim bitti...
Ortaya çıkan sonuç gerçekten 1 Nisan'a yakışan şaka gibi...
Değerlendirme yapması kolay değil.. Mantığı yok..
Darıca'da çıkan sonucu yazarız da nasıl değerlendirilir bilemiyorum?
Siz değerlendirin...
CHP 10 bin oy eksikle ikinci oldu. Oran varkı 7.90
CHP'nin seçim süreci boyunca ortaya koyduğu performansla seçimden aldığı oran eşdeğer mi?
Bir önceki seçimde Yakup Törk'lü CHP hem de ittifak oluşturarak 12 maclis üyesi çıkardı.
Dünkü seçimlerde CHP ittifaksız hem de bu performansla 11 meclis üyesi çıkardı. 
Bu bir CHP başarısımıdır yoksa Ak Parti rehavetidir mi siz karar verin...
Aslında bir önceki seçimlere göre Ak Parti'nin daha başarılı olduğu kağıt üzerinde ortada... Yüzde 3'ten Yüzde 7'ye çıkan bir fark oluştu.
Ama seçim öncesi adayı eleştirilen, seçim süreci saha performansı eleştirilen CHP'nin bu sonucu alması ilginç.
Ortaya çıkan bu sonucun ardından CHP seçime Yakup Törk ismi ile girseydi nasıl bir sonuç çıkardı sorusunun cevap değerlendirmesini de size bırakıyorum.
Darıca'da kazanacağı beklenen Muzaffer Bıyık sürpriz yapmadı... Onun Darıca'yı heyecanlandıran başta ulaşım olmak üzere sosya açıdan projelerini takip etme zamanı... Ama şu hayırlı olsun ziyaretleri ile geçecek 1 aya yakın süreç oldum olası ben de iğreti oluşturmuştur. Maalesef yine aynı durumu bekliyorum.
Çayırova'da ise her yönüyle seçim beklenildiği gibi geçti... Gerek İYİ Parti, gerek CHP gerekse Ak Parti açısından yapılan tahminler nokta atışı gibi dün akşam yaşandı. Ak Parti ile İYİ Parti arasında yaşanacağı düşünülen seçim yarışı düşünüldüğü gibi oldu. Geçtiğimiz dönem mecliste Deniz Kolo ile temsil edilen İYİ Parti bu dönemde 6 isimle temsil edilecek. İYİ Parti'nin adayı Şevki Demirci'nin kazanamadığı seçimden kazanan İYİ Parti'li isimler oldu tabi. Seçim öncesi yapılan tahminlerde Çayırova Belediye Meclisi'ne yeni dönemde şampiyonlar ligi yakıştırması çok yapıldı.
Ama aynı fikirde değilim.. Evet renkli isimler var... Baran Aydın, İlhami Bayrak, Kader Aras meclise renk getirecek.  
Ancak yeni dönemde de Belediye Başkanı seçilen Bünyamin Çiftçi'yi terletecek, meclis oturumlarında alacakları gündem dışı sözlerle mecliste hareket ve hararet oluşturacak düzeyde bir meclis yapısı oluşmadı. Yine de her ay yapılan meclis toplantılarını bizler açısından keyifle takip edeceğimiz bir meclis kadrosu var gibi.. Göreceğiz. Muharrem Gökçe adaylığındaki seçimden CHP, meclisteki sayısını 1 sayı artırarak çıktı. Ancak Çayırova'da ki Yüzde 22'lik çekirdek oy oranına katkı oluşmadı. CHP'nin alması beklenen oy alındı.  Gökçe bu seçimden başarıyla çıkamasada, başarısız olarak nitelendirilmesi de doğru değil. Ondan ne beklenildiyse onu almıştır. Farklı bir adayla yarışan CHP'nin seçimden alacağı sonuç sadece 1 puanlık artış yapabilirdi. 
Bünyamin Çiftçi ilçe de nasıl değerlendirilirse değerlendirilsin yürümeye devam ediyor. İlk defa partisinin ikinci kez aday gösterilen ismi oldu. İlk defa iki döneme belediye başkanlığı yapan isim oldu. Çayırova'daki artık gelenekselleşmiş uygulamaları, tabuları yıkıyor. Ben hayatım boyunca bu kadar çok eleştirilen ama yine de çıkışını sürdüren başka bir siyasetçi görmedim.
Artık Çayırova için seçim geride kaldı. Bünyamin Çiftçi başkanlığında ki belediye ekibinin başta hastane, kent meydanı olmak üzere diğer projeleri hayata geçirmek için koskoca bir 5 yılı var. 
Seçim sonuçları bölgemize hayırlı olur inşallah...
Saygılarımla.

 


Anahtar Kelimeler: Bunlar seçim sonucu ... Nisan Şakası ?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.