ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 31.03.2024 00:27

Bu İş Bitti Gibi... Çayırovaya, Çayırovalılara Hayırlı Olsun

Adnan Ayvaz Yazdı...

Bu İş Bitti Gibi... Çayırovaya, Çayırovalılara Hayırlı Olsun

Garip bir lig...
Dibindekiyle zirvesindekinin arasında bütçe, kadro kalitesi, teknik ekip tecrübesi gibi unsurların hiç geçerli olmadığı bir lig...
Türkiye Basketbol Ligi...
Hele de bu sezon..
Geçen sezon 9 mağlubiyetli Çağdaş Bodrum şampiyon olurken 12 mağlubiyetli Samsunspor play off şampiyonu olarak Süper Lig'e çıktı.
Bu sezon daha normal sezonda 16 mağlubiyeti olan takımın play off ve süper lig şansı sürüyor.
Artık zurnanın zırt dediği noktadayız.
Ligde 5.sıradayız ama ligi 10. sırada bitirmemiz yönünde ki matematik gerçeği hala sürüyor.
Kalan maçlarımız Ankaragücü, Konyaspor ve Mersin Büyükşehir Belediyespor... Bir maç alırsak ne matematik ne de nbaşka bir unsura bakmaksızın Süper Lig kapısını bize ralatacak.
Önümüzde ki haftasonu Ankara'da galibiyet arayacağız. Kazandığımız takdirde bayram havası... Kaybedersek tırnak yemeye devam edeceğiz.
Ankaragücü'nün bugün Pizza Lazza Haremspor'a mağlup olması onların ligde kalıp kalmayacağı yönünde riskini devam ettirdi. Onlkarda alacağı bir galibiyetle ligde kalma durumunu belirginleştirecek. Bu açıdan Başkent'te oynanacak olan Ankaragücü-Çayırova Belediyespor maçı önem kazanıyor. Tabi ki rakibin durumu bizi hiç ilgilendirmez ama maçın zorluk durumu açısından ligdeki konumlar önemli. 
Play off hattında normal sezonu bitirmemiz için öncelikli rakiplerimiz Kapaklı ve Esenler Erokspor.. Kapaklı için bence sezon bitti. Bugün TED Koleji'ne mağlup olması ve kalan maçlarda sigortam.net, Yalovaspor ve Gaziantepspor ile oynayacak olması onların play off hedefinden büyük ölçüde uzaklaştırdı. Şampiyonluk yarışı yapan sigortam.net ve Yalovaspor, Kapaklıspor'a takılmayacaktır diye düşünüyorum. Kapklıspor ayrıca Gaziantepspor deplasmanında da çok zor bir maça çıkacak. 
Ligin dibine baktığımda Çayırova Belediyespor'u mağlup eden takımlar yığıldı. Kocaeli Kağıtspor, Ankaragücü, Balıkesir Büyükşehir, Gölbaşı TED Koleji, Esenler Erokspor play off grubu altındalar ama hepsi Çayırova'dan galibiyet puanı alan takımlar. 
Hepsi br yana... En çok Esenler Erokspor maçına üzülüyorum. Onlar bizi İstanbul'da 28 sayı farkla biz onları Çayırova'da 26 sayı farkla yendik. Yani bu maçlardan birini 3 sayı daha az farkla kapatsaydık bu hafta Süper Lig'e Yükselme Play Off Grubu'na kaldığımızı yazabilecektim. Sırf Esenler Erokspor ile 2 sayılık dezavantajımız var diye 1 maç kazanma durumunda kaldık.
Anraka dönüşü evimizde Konyaspor ile oynayacağız ve normal sezonu Mersin'de tamamlayacağız. Ancak bizim Ankara'dan galibiyetle dönmemiz yada evimizde Konyaspor'u yenmemiz daha kolay olur diye düşünüyorum. Aslında ligin dibindeki 6 takımdan 4'ünün 42 puanda olması 2'sinin 43 puanda olması ve mağlubiyet kredileri olmaması açısından bizim için avantaj olsada Çayırova Belediyespor bu maçların tamamını da kazanacak kalitede olduğu net.
En yakın rakibimiz Esenler Erokspor'un kolay bir fikstüre sahip olması benim canımı sıkan bir durum. Bugün Kocaeli'yi, Kocaeli'de devirdiler. Haftaya kendi evinde Ormanspor gibi vasat bir takımı ağırlayacak ve kaybetmezler... Yine evlerinde Gölbaşı TED ile oynayacaklar bence bunu da kaybetmezler. Tek zor maçları Balıkesir deplasmanı. Balıkesir'de heyecanlı bir maçın kazananı kim olur Allah'tan başka kimse bilemez. 
Çayırova Basket için kendini göbek bağını kendisinin kesmesi durumundan başka seçenek yok. Ve bu işi ne Mersin'e ne De evimizde ki Konyaspor maçına bırakmamalı, pazartesi başlayacak olan Ankaragücü hazırlıklarını en iyi şekilde tamamlayıp Başkent'in yolunu tutumalıyız.
Bence bu iş bitti gibi...
Ankara'dan play off biletini cebimize koyarak döneceğimiz öngörüsündeyim...
Süper Lig'e çıkma heyecanı hayaşayacağımız için şimdiden heyecanlıyım...
Bu arada yarın Türkiye ama özellikle de yerel seçim olması nedeniyle bölgemiz insanları sandığa gidecek. Tüm bölgemize şimdiden hayırlı olsun...
Sorunsuz, sıkıntısız, sağlıklı bir oy kullanma günü dilerim...
Saygılarımla...


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.