Tarih: 11.03.2024 08:59

Araç almayı düşünenler süre azalıyor!

Düşük faiz oranları ve talep fazlası sebebiyle son yıllarda yükselmeye devam eden otomobil fiyatları, faiz oranlarının yükselmesi ve kamuoyunun faize yönelmesi ile birlikte düşüşe geçmeye başladı.

Araç almayı düşünenler süre azalıyor!

Geçtiğimiz ay ise Merkez Bankası, faiz oranını sabit tutma kararı aldı. Bu kararın ardından ise araç satışlarının artması bekleniyor.

"AYAKÜSTÜ AL-SAT YAPANLAR FİYATLAR FAHİŞ ARTTI"

Konu ile ilgili Posta.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, “Bilindiği gibi geçmiş dönemde ikinci el araç ticaretinin ikinci meslek olarak görülüp herkesçe yapılması ve ayaküstü al-sat yapanlar nedeniyle araç fiyatları fahiş oranda artmıştı. Özellikle pandemiden itibaren ikinci el araç ticaretinin yatırım aracı olarak görünmesi talebi de arttırdığından piyasa dengesi bozulmuş, araç bulunurluğunda da sıkıntılar yaşanmıştı” ifadelerini kullandı.

Araç almayı düşünenler süre azalıyor Daha az ödemek için elinizi çabuk tutun
Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemeler ve alınan tedbirler sayesinde piyasa normal seyrine geldiğini söyleyen Erkoç, “Şu an araç piyasasını değerlendirecek olursak, bayilerde araç bulunurluğunun arttığını, ikinci el araç ticaretinin yatırım aracı olmaktan çıktığını ve araç fiyatlarının gerçek değerine geldiğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: almayı düşünenler azalıyor!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.